Terug naar overzicht
09 feb

Mantelzorg

Een bezoek aan de kleinste bioscoop van Nederland

bioscoop

Op woensdag 2 februari j.l. brachten 4 van onze collega's een bezoek aan de kleinste bioscoop van Nederland. Als dank voor onze mantelzorgondersteuning nodigde de familie van een cliënt uit regio Twente ons daarvoor uit. Collega Hermien Harbers, coördinator van regio Twente,  en 3 andere thuishulpen van Senior Service gingen uiteraard graag mee. Benieuwd hoe de middag van onze collega's eruitzag? Lees dan gauw het interview met Hermien. 

Hoe kwam dit bezoek aan de kleinste bioscoop van Nederland tot stand?

"Sinds een paar jaar komen wij thuis bij een cliënt (97) uit de regio Twente. Hier komen onze thuishulpen zo'n 18 uur per week om de familie te ondersteunen bij de mantelzorg. De familie gaf aan zo dankbaar te zijn voor onze ondersteuning, dat zij ons graag eens in de watten wilden leggen. Zodoende werden wij uitgenodigd om een film te kijken thuis bij de zoon van onze cliënt. Hij heeft de kleinste bioscoop van Nederland: een geheel duurzaam gebouwde boerderij met een bioscoop voor 20 personen."

 

bioscoop

 

Hoe zag de middag er uit?

"De middag werd georganiseerd door de familie voor alle medewerkers en vrijwilligers die bij hun vader betrokken zijn. We werden om 16:00 ontvangen met koffie en appeltaart. Ondertussen werd een muziekfilm van Céline Dion afgespeeld. Daarna begon de echte film: Intouchables. Het was een mooie en leuke film die we allen nog niet eerder gezien hadden. We zijn gedurende de hele middag goed in de watten gelegd met hapjes, drankjes en zelfs zelfgeperste appelsap uit hun Voedselbos Stichting Duinshorst. Het voelde voor onze medewerkers echt als een verwendag.

Na afloop bedankte ik de kinderen, namens Senior Service, voor deze verwenmiddag. Ze gaven daarop aan zó blij te zijn met onze hulp. Ondanks dat er een goed systeem is gemaakt van mensen om hen heen die elk dagdeel helpen met de zorg voor hun vader, redden ze het niet zonder onze ondersteuning. Ik ben in ieder geval blij dat wij hier een steentje aan kunnen bijdragen!" 

 

Meer ervaringen

Bent u benieuwd naar meer ervaringen van onze cliënten? Via het onafhankelijke platform Klantenvertellen, kunt u lezen wat de ervaringen van anderen zijn of zelf een beoordeling achterlaten. Met deze beoordelingen kunnen wij onze diensten blijven verbeteren en creëren wij een realistisch beeld van wie wij zijn.

 

Dick de Wit, coördinator van regio Utrecht

Meer informatie

Heeft u een vraag of wilt u graag een afspraak maken voor een kennismakingsgesprek? Neem dan gerust contact met mij op.