Terug naar overzicht
02 jun

Nieuws

Een zorgeloze vakantie, is het deze zomer weer mogelijk?

AdobeStock_199406556.jpeg

Deze maand is het zover: de zomer komt eraan! En met de eerste zonnige dagen achter de rug begint het vakantiegevoel bij de meeste mensen al te prikkelen. Een zorgeloze vakantie, zou het deze zomer weer mogelijk zijn? Als het aan ons ligt wel! Wij hebben daarom een aantal tips voor u op een rij gezet, zodat u straks ontspannen kan beginnen aan uw welverdiende vakantie. Leest u mee?

 

Een goede voorbereiding is het halve werk

Op vakantie gaan doet men vaak om te ontspannen en tot rust te komen, maar de voorbereidingen kunnen erg stressvol zijn. Heeft u overal aan gedacht? Bent u niks vergeten?  Het helpt daarom om van tevoren lijstjes te maken van zaken die u geregeld wilt hebben. Denk hierbij aan een inpaklijst voor de vakantie, iemand die uw post ophaalt en de planten of huisdieren verzorgt, een overzicht van uw medicatie en eventuele legitimatie- en vaccinatiebewijzen. Een lijstje helpt u niet alleen om het overzicht te bewaren, maar kan ook voorkomen dat u iets vergeet. Heeft u alles af kunnen strepen? Dan bent u er klaar voor, laat die vakantie maar beginnen!

 

AdobeStock_325887616.jpeg

 

Wijs op reis

Bent u van plan deze zomer naar het buitenland te gaan? Bekijk dan van tevoren wat u moet regelen voor uw reis naar het buitenland én uw terugkomst in Nederland. De situatie en maatregelen in een land kunnen snel veranderen, controleer daarom ook vlak voor vertrek de meest actuele informatie. Zo voorkomt u dat u voor vervelende verassingen komt te staan. Via de website van Nederland Wereldwijd vindt u alle informatie die u nodig heeft, om zorgeloos uw vakantie naar het buitenland te plannen.

 

Verken de omgeving

Of u nu een dagje eropuit gaat, op vakantie gaat in eigen land of op reis naar het buitenland: verken van tevoren alvast de omgeving. Wat is er te zien en beleven?  Hoe zit het met de afstanden? En waar kunt u bijvoorbeeld terecht voor uw boodschappen? Wanneer u deze zaken van tevoren heeft bekeken, brengt dat rust en geeft u uzelf de tijd om de eerste dagen van uw vakantie te ontspannen. Daarnaast kan het een leuke voorbereiding zijn op uw vakantie, zo kunt u thuis alvast genieten en uitzien naar uw paar dagen weg. 

 

200814-Senior Sevice website_DSA0279.jpg

 

De zorg voor uw naaste, ook goed geregeld!

Wanneer u als mantelzorger op vakantie gaat, bent u vaak op zoek naar een flexibele oplossing voor uw naaste.  Veelal wordt er eerst in de omgeving gezocht naar een vervanger. Bijvoorbeeld een buurman of buurvrouw, andere familieleden of een vrijwilligersorganisatie. Vaak zijn zij bereid om tijdens de vakantieperiode te helpen met wat taken. Helaas is dit niet altijd en voor iedereen mogelijk.  Bovendien hebben veel alleenwonende senioren behoefte aan meer ondersteuning.

Op zo’n moment kan een thuishulp van Senior Service tijdelijk de meest noodzakelijke mantelzorgtaken overnemen. Tijdens uw vakantie houdt onze medewerker uit de buurt een extra oogje in het zeil. Tussentijds wordt er even gebeld en wordt u netjes op de hoogte gehouden door de medewerker. Zodoende kunt u met een gerust hart van uw welverdiende vakantie genieten en is er altijd iemand in de buurt bij uw naaste. Fijn voor elkaar.

 

Leonie Cruson van Cliëntenadvies

Hulp nodig tijdens de vakantieperiode?

Heeft u hulp nodig tijdens de vakantieperiode of bent u benieuwd hoe wij tijdelijk wat mantelzorgtaken kunnen overnemen?