Terug naar overzicht
24 sep

Ons werk

Fijn voor elkaar, een stap in de nieuwe richting

vast gezicht

Het is mens eigen om terug te kijken naar het verleden, hoe het vroeger was. Een tijd waarin we nog met grote families in één huis woonden. Moeders bleef thuis voor de kinderen en vaak werd ook opa of oma in huis opgenomen. Vandaag is de situatie anders. We worden behoorlijk ouder met een levensverwachting van gemiddeld 81 jaar. Vroeger was alles beter, maar vergeleken met een eeuw geleden worden wél 25 jaar ouder.

 

"Afstand en tijd maken mantelzorgen soms behoorlijk lastig."

 

Tijden veranderen en zo ook de samenstelling van het gezin. Het is op een andere manier hectisch doordat we ons vaak met tweeverdieners bewegen tussen werk en het gezin thuis.  Afstand en tijd maken mantelzorgen soms behoorlijk lastig. Molleke Willems (oprichter van Senior Service) ontdekte al in 1995 dat het lang niet vanzelfsprekend was dat een ouder iemand altijd een kind of partner in de buurt heeft. Niet iedereen heeft kinderen en doordat de groep senioren steeds groter wordt, past het ouderwetse bejaardentehuis niet meer bij deze tijd. Sinds 2015 wonen senioren langer thuis en een verzorgings- of verpleeghuis komt pas veel later (of helemaal niet) om de hoek kijken.  Zo ontstaat er een groep met behoefte aan medisch zorg thuis. Hier zijn gelukkig onze collega's van de thuiszorg voor. Een nog veel grotere groep heeft daarentegen gewoon wat extra hulp nodig met de alledaagse activiteiten. Er is geen partner of mantelzorger in de buurt of zij kunnen er niet elk moment zijn. Door al deze ontwikkelingen bestaat Senior Service als professionele thuishulporganisatie nu ruim 25 jaar. We zijn er in de situatie thuis, maar ook voor 1-op-1 zorg in zorginstellingen en huiskamerbegeleiding.

 

maaltijdondersteuning

 

Extra hulp voor een naaste is tegenwoordig heel gewoon

2020 is voor iedereen een ongewoon jaar. Zo ook voor Senior Service. Een jaar waarin we alert zijn, de kleine dingen leren herwaarderen en er tijd is voor reflectie. Bijvoorbeeld om na te denken over wat we tegenwoordig  juist heel gewoon vinden. De nieuwste films en series kijken op Netflix, binnen 24 uur een online bestelling ontvangen en ingehaald worden door jong en oud op een elektrische fiets. Als mantelzorger extra hulp inschakelen voor een naaste is tegenwoordig ook heel gewoon. Duizenden cliënten, mantelzorgers en onze medewerkers zijn hier het bewijs van. Het is in deze tijd prima en begrijpelijk om soms even de zorg uit handen te geven.

 

Logo Senior Service

 

Fijn voor elkaar

Bij dit besef en met echte ervaringen van mensen uit heel Nederland, hoort ook een nieuw verhaal. Voorheen zeiden wij: "Samen maken we het mogelijk",  nu zeggen we: "Fijn voor elkaar".  Senior Service regelt namelijk fijn en snel hulp voor families en is er voor de senior én de mantelzorger. Fijn voor elkaar. Met ons nieuwe logo laten we zien dat ons hart op de juiste plek zit, precies in het midden. Senior Service is een bedrijf, maar we bestaan alleen uit mensen. 

 

 
Dick de Wit, coördinator van regio Utrecht

Meer informatie

Heeft u een vraag of wilt u graag een afspraak maken voor een kennismakingsgesprek? Neem dan gerust contact met mij op.