Terug naar overzicht
08 nov

Nieuws

Opinie: Regel het goed voor de cliënt én onze thuishulp.

Thuishulp_Volkskrant

Vorige week stapte thuishulp Carol Kollmann naar de rechter, omdat ze de dupe is van de 'Regeling dienstverlening aan huis'. Zowel de NOS als de Volkskrant wijdde hier een artikel aan. In Nederland mag een persoon met behoefte aan extra hulp in huis via de regeling dienstverlening aan huis, voor maximaal drie dagen per week een zorgverlener in dienst nemen. Voor iemand die hulp nodig heeft lijkt dit in eerste instantie aantrekkelijk, maar dit is lang niet even eerlijk voor de medewerker die over de vloer komt.  Zo ontdekte de huishoudelijke hulp Carol Kollman dat ze geen recht had op een uitkering toen haar cliënt verhuisde naar een zorginstelling. Ze kwam ineens zonder werk te zitten en ze bleek niet verzekerd te zijn voor ziekte, arbeidsongeschiktheid en werkloosheid. In het artikel van de NOS geeft ze aan: "Het bleek dat ik mijzelf moet verzekeren in plaats van dat mijn werkgever dat voor mij doet. Maar ik verdien daar te weinig voor, die kosten zijn heel hoog."

 

Thuishulp_Volkskrant

 

We willen tenslotte de beste zorg voor onze cliënten. Hier hoort een goede regeling en vangnet voor ons personeel bij.

Om ons heen zien we dat er veel individuen met goede intenties aan de slag gaan bij ouderen thuis binnen diezelfde regeling. Bij Senior Service kiezen we bewust niet voor een dergelijke constructie. Al onze medewerkers zijn bij ons in dienst, ze zijn verzekerd en bouwen tevens pensioen op via Pensioenfonds Zorg en Welzijn. We willen tenslotte de beste zorg voor onze cliënten. Hier hoort een goede regeling en vangnet voor ons personeel bij. Eerder schreven wij al het artikel 'Senior Service vs. bemiddelingsbureaus: Wat maakt ons anders?, waarin beknopt wordt uitgelegd wat ons anders maakt.

Kollmann zegt daarnaast ook dat veel mensen hulp in huis geven uit liefde voor de medemens. "Het is geen werk waar je rijk van wordt. Ook wij moeten iets kunnen opbouwen voor de toekomst." Onze medewerkers ondersteunen mantelzorgers en senioren met diezelfde soort liefde. Wij zien een professionele thuishulp als een respectabel beroep. In de toekomst zijn deze mensen alleen maar meer nodig. Daarnaast hebben zij mogelijk op een dag zelf extra hulp nodig. Hoe fijn is het dan als je de middelen hebt, zoals een pensioen, om dit te kunnen organiseren!

 

Heeft u vragen over onze ondersteuning aan huis of in een zorginstelling? Of wilt u zelf aan de slag als mantelzorgondersteuner? Neem dan gerust contact met ons op of bekijk onze vacatures.

Floris, klein

Floris Vervat - Directeur Senior Service

Heeft u een vraag of wilt u meer weten over een bepaald onderwerp? Neem dan gerust contact met ons op.