Terug naar overzicht
20 jun

Mantelzorg

Wat als de mantelzorger op vakantie gaat?

Mantelzorger op vakantie

Een welverdiende vakantie kan soms gepaard gaan met zorgen: wie zorgt er voor mijn naasten? Bij Senior Service bieden we een oplossing om u met een gerust hart op vakantie te laten gaan, terwijl wij voor uw dierbaren zorgen.

Snel geregeld zonder wachtlijsten

Bij Senior Service begrijpen we dat snelheid essentieel is. Onze thuiszorg en aanvullende mantelzorg zijn snel geregeld zonder wachtlijsten, zodat u op korte termijn op vakantie kunt zonder u zorgen te maken over de zorg voor uw naasten.

Flexibel inzetbaar

Onze zorgdiensten zijn flexibel inzetbaar, wat betekent dat we ook tijdelijke en incidentele ondersteuning kunnen bieden. Of het nu gaat om een paar dagen of enkele weken, wij staan klaar om de mantelzorgtaken over te nemen.

Altijd in de buurt

Senior Service is actief in heel Nederland. Dit betekent dat er altijd iemand in de buurt is om uw dierbaren te bezoeken en de zorg te bieden die zij nodig hebben, waar ze ook wonen.

Een vast gezicht

Wij zorgen ervoor dat uw naasten een vast gezicht zien tijdens uw afwezigheid. Dit geeft rust en vertrouwen, omdat zij weten dat er een betrouwbare en bekende thuishulp voor hen klaarstaat.

Verschillende manieren om dit te financieren

Het financieren van tijdelijke mantelzorg kan op verschillende manieren. Zowel u als mantelzorger, als uw naaste, komt mogelijk in aanmerking voor een vergoeding vanuit de aanvullende verzekering. Voor mantelzorgers heet dit respijtzorg, terwijl dit voor senioren aanvullende mantelzorg wordt genoemd. Het is dus raadzaam beide polissen te controleren of er nog budget beschikbaar is voor deze potjes.

Daarnaast blijft het mogelijk om de diensten te financieren vanuit de Wlz (zorg in natura) of een Pgb. Indien u particulier betaalt, kan een deel (tot 50%) teruggevraagd worden bij de inkomstenbelasting onder Extra Gezinshulp.  U leest hier meer over dit belastingvoordeel.

Ervaring van een tevreden klant

Een van onze tevreden klanten deelt haar ervaring: "Voor onze 90-jarige moeder hebben we al een aantal keren mantelzorgvervanging geregeld via Senior Service. Onze moeder voelt zich vertrouwd met de dames van Senior Service. Ze zorgen goed voor haar. Koken voor haar en eten gezellig samen met haar. Omdat ze niet meer alleen durft te zijn blijven de dames van Senior Service ook slapen. Dit zorgt ervoor dat we met een gerust hart af en toe een weekendje weg gaan en ook op vakantie kunnen. Als we een hulpaanvraag doen heeft Sigrid het meestal binnen een paar uur geregeld. Ook als het op korte termijn moet."

Wilt u met een gerust hart op vakantie? Neem contact op met Senior Service voor tijdelijke mantelzorgondersteuning en geniet van uw welverdiende rust. Wij zorgen voor uw naasten met liefde en aandacht, zodat u zich geen zorgen hoeft te maken. Vraag vandaag nog een informatiepakket aan en ontdek de mogelijkheden!

Dick de Wit, coördinator van regio Utrecht

Meer informatie

Heeft u een vraag of wilt u graag een afspraak maken voor een kennismakingsgesprek? Neem dan gerust contact met mij op.