Terug naar overzicht
20 mrt

Zorginstellingen

Handreiking naar verpleeghuizen in coronacrisis

handreiking-seniorservice.jpg

Onlangs maakte de minister-president bekend dat voorlopig alle verpleeghuizen sluiten voor bezoekers, zoals familie en vrienden. Een trieste maar noodzakelijke maatregel die is genomen om bewoners en personeel te beschermen tegen het coronavirus.

De deuren sluiten wat nu? Volgens de Rijksoverheid is bezoek van familie, vrienden en bekenden niet langer mogelijk om kwetsbare bewoners te beschermen tegen het coronavirus. In de brief aan de kamer worden organisaties opgeroepen om er alles aan te doen om bewoners en naasten op andere manieren in contact te laten blijven en mogelijkheden te benutten om het voor bewoners zo aangenaam mogelijk te maken. Een welzijnsmedewerker van Senior Service is een professional en mag volgens de brief aan de kamer nog wel noodzakelijke ondersteuning bieden in verpleeghuizen. Op dit moment biedt Senior Service extra hulp aan verpleeghuizen door heel Nederland met de volgende ondersteuning:

 

  1. Maaltijden bereiden en rondbrengen in het verpleeghuis.
  2. Extra nachtondersteuning bieden om de rust te bewaren.
  3. De verzorging ondersteunen op de afdeling.
  4. Individuele aandacht geven, uiteraard op 1,5 meter afstand.
  5. Een persoonlijk gesprek voeren.
  6. De familie bellen via de een telefoon- en/of videoverbinding.
  7. Samen een spelletje spelen.
  8. Receptie en- baliewerkzaamheden
  9. Tal van niet medische-handelingen, zodat de verpleegkundige zich kan concentreren op de basiszorg.
  10. Is uw locatie normaal een dagbesteding, dan kan onze medewerker deze cliënten voor u bezoeken om een oogje in het zeil te houden.

Oproep voor extra beschikbaarheid en verwelkom extra paar handen

In deze onvoorspelbare tijd beschikt Senior Service over een groot bestand aan professionele en ervaren medewerkers die bij ons in dienst zijn. Elke medewerker is opgeroepen om extra beschikbaar te zijn om zorgpersoneel en bewoners in verpleeghuizen te ondersteunen. Senior Service volgt alle richtlijnen van het RIVM en heeft een strikt corona-protocol waarop elke medewerker is ingewerkt. Bovendien communiceert de directie en de coördinatoren dagelijks met alle medewerkers over de laatste ontwikkelingen.

Handreiking Senior Service in coronacrisis

Samen zullen we nu alle zeilen moeten bijzetten om door deze crisis heen te komen met onze collega’s in de zorg. Het raakt ons allemaal. Van mantelzorgers, tot aan onze medewerkers, cliënten thuis,  bewoners van verpleeghuizen en het verplegend personeel. Heeft uw locatie tijdelijk extra handen nodig? Neem dan snel contact met ons op via het contactformulier06 – 309 816 44 of avanwijk@seniorservice.nl, dan gaan wij direct voor jullie aan de slag. Wij hanteren tijdelijk lagere tarieven als middel om dit samen op grote schaal mogelijk te maken voor alle verpleeghuizen die wij kunnen helpen. Samen maken we het mogelijk!

Online concert van het Rotterdams Philharmonisch Orkest

Op vrijdag 20 maart ging het online concert van het Rotterdam Philharmonisch Orkest viraal. Het gezamenlijk initiatief van het orkest en Senior Service heeft het doel om bij te dragen aan de saamhorigheid tussen de Nederlanders onderling en de ouderen in het bijzonder:

 

Anneke van Wijk

Meer informatie

Heeft u een vraag over dit artikel of wilt u meer weten over onze dienstverlening? Ik beantwoord graag uw vragen.